Előfizetői tartalom

Végre-valahára csökkenhet a benzin ára...

Portfolio
Benzinár-csökkentés irányába mutat a jegyzésárak forintban kifejezett alakulása. A benzin esetében forintban kifejezve 7.5%-os visszahúzódás volt megfigyelhető az elmúlt egy hétben, míg a gázolaj esetében 3.1%-ot csökkent a jegyzésár. A csökkenés mindkét termék esetében a nemzetközi (dollárban számított) jegyzésár csökkenésének köszönhető (benzin -9%, gázolaj -4.5%), a forint valamelyest gyengült az egy héttel ezelőtti állapothoz képest, ami enyhítette a forintban kifejezett jegyzésárak lemorzsolódását.

Mint ismeretes, a MOL múlt héten nem változtatott a nagykereskedelmi üzemanyag-árakon, annak ellenére, hogy a jegyzésárak kismértékű emelkedést mutattak múlt hét hétfőn az egy héttel korábbi állapothoz képest. Ebből kiindulva elképzelhető, hogy a gázolaj ára a mostani csökkenés ellenére nem változik majd, azonban a benzin esetében igen valószínű bizonyos mértékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés