Előfizetői tartalom

Graphisoft: kirobbanó ArchiCAD, elhúzódó Construction veszteség (korr.)

Portfolio
Alapvetően kedvező számokat tett közzé mai gyorsjelentésében a Graphisoft, melynek üzem és nettó eredménye jelentősen meghaladta a csonka elemzői várakozásokat. Csonka a tekintetben, hogy tovább fogyott a szoftver- és ingatlanfejlesztő céget követő elemzői kar, s üzemi profitra 2, nettó eredményre pedig mindössze 1 várakozás érkezett. A legfontosabb tényezők: - erőteljes negyedév ArchiCAD negyedév az új, 10-es verzió piacra dobását követően; - igen bíztató kilátások a fő divízióban; - 350 ezer eurós költség megtakarítás a forint gyengülésének köszönhetően; - csökkenő Construction veszteség, de az idei év utolsó negyedére sem vár már nullszaldót a cég; - folyamatban a szétválás.

Minden szinten a várt feletti számokat tett közzé a Graphisoft ma reggel az ingatlan divíziót is magába foglaló mutatókat tekintve. Az alábbi táblázat böngészéséhez ismételten felhívjuk a figyelmet a lemorzsolódó elemzői lefedettségre! A Graphisoft árbevétele 33%-kal emelkedett a második negyedévben, ami elsősorban az ArchiCAD új verziójának piacra dobásának volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés