Előfizetői tartalom

Továbbra is az Mtelekom a Citigroup régiós kedvence

Portfolio
A régiós távközlési cégek közül továbbra is az Mtelekomot tartja kedvencének a Citigroup, melynek részvényei a jelenlegi árazás mellett 9%-os osztalékhozamot biztosítanak. Elemzésükben kiemelik, hogy a magyar távközlési cég továbbra is a legalacsonyabb vonalas kitettséggel rendelkezik, mely pozitívan érinti a társaság nyereségességét. Az elemzők által kalkulált vezetékes üzletágra vonatkozó P/E ráta 4.2, mely szintén a legalacsonyabbnak számít a régió három vezető cégénél.

A TPSA-t (célár: 22.5 zloty) sújtja a szabályozási környezet, mint például a hálózati díjak kényszerű csökkentése. A Citigroup a korábbi vételről tartásra minősítette le a lengyel céget. A Cesky (célár: 490 korona) árbevételére vonatkozó előrejelzését 6%-kal csökkentette a befektetési bank szakértője, ugyanakkor az EBITDA-t felfelé módosította az üzletágak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés