Előfizetői tartalom

Nyilvános vételi ajánlat a Danubiusra: megéri még beszállni?

Portfolio
5,825 Ft-os árfolyamon kötelező, közös nyilvános vételi ajánlatot tett a stratégiai tulajdonos (CP Holdings Ltd., az Israel Tractors and Equipment Co. Ltd. és az Interag Holding Zrt.) a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. törzsrészvényeire (az ajánlattevők teljes befolyása a társaságban hosszú évek óta változatlan, összesen 55.9%-os). Fontos, hogy kiszorításra egyelőre nem kerül sor, ezzel együtt úgy véljük, az ajánlatban szereplő árszint felett is érdemes lehet a szállodacég részvényeit vásárolni.

A nyilvános vételi ajánlat esetén az ajánlati ár nem lehet kevesebb, mint az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott átlagára, ami 5,806 Ft jelenleg. A sikeres vételi ajánlatot követő esetleges kiszorítás során az egy részvényre jutó, MSZSZ szerinti, konszolidált ajánlat és az előző 180 nap súlyozott átlagára számít irányadónak. Ezzel szemben az ajánlat szövegében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés