Előfizetői tartalom

Vásároljunk a mozgóátlagon?(Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
A világ egyik legsikeresebb "hedge fund"-ja, ezen a héten nagyon szokatlan dologra kényszerült. Magyarázkodnia kellett. A trendkövetésre szakosodott alap évek óta képtelen volt komoly pénzt termelni, de a július eddig kifejezetten rosszul sikerült. A cég a volatilis, igazi irány nélküli árfolyamokra hivatkozik, tegyük hozzá: joggal. Az a tény azonban, hogy ilyen módon kell megpróbálni maradásra bírni a befektetőket, nem jó jel. Rossz idők járnak a trendkövetőkre. Pedig van még trend, de egyre nehezebb rajta maradni.

Jó példa erre a sokat emlegetett HANS, amely mind fundamentális, mind technikai LONG figyelőlistáinkon szerepel(t) jó ideig. A részvény árfolyama 2006 májusáig egy nagyon sima emelkedő trendet mutatott, minimális korrekciókkal, nagymértékű lendülettel. A trendkövetők álma (legalábbis márciusig, amíg a piac is viszonylag erős volt). Ezután a csúcshoz képest mintegy 26%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés