FONTOS Gulyás Gergely: ha nem oldódik meg a Lukoil-ügy, üzemanyaghiány lehet Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Ismét szlovák célkeresztben a MOL

Portfolio
Mint emlékezetes a MOL árképzése már korábban is "emésztési" problémákat okozott a szlovák kormányzatnak, melynek eredményeként megbírságolásra került a magyar olajcég helyi leányvállalata, a Slovnaft. Ezúttal Robert Fico, a kormány feje személyesen intézett támadást a nagyvállalatok ellen, s köztük hangsúlyozottan a Slovnaft ellen. A kormányzat továbbra is monompoliumnak tekinti a Slovnaftot, s elfogadhatatlannak tartja a társaság árképzését. Egy Szlovákiában lekészült gazdasági minisztériumi anyag szerint csak a hatósági üzemanyagárak bevezetése, vagy a nyereség korlátozása vezethet eredményre a Slovnaftnál.

A szlovák kormány elsődlegesen az energiaárak csökkentésének lehetséges módjait vizsgálta - írja a Népszab. Tekintettel arra azonban, hogy ezen vizsgálatokból kimaradt a világpiaci árak Pozsonyból történő leszorítása, értelemszerűen célkeresztbe kerültek a helyi piaci szereplők árai. A vita már korábban sem vezetett eredményre a MOL és a Szlovák kormány között,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés