Előfizetői tartalom

Biodízelben utazik a MOL

Portfolio
A MOL a biodízel komponens (fatty-acid-methyl-ester, FAME) ellátás biztosítása érdekében 25% plusz egy részvény részesedést kíván vásárolni a Rossi Biofuel Zrt-ben a Rossi Beteiligungs GmbH-tól. A 2006. július 27-én aláírt előzetes megállapodás szerint a MOL névértéken történő alaptőke emelés révén 25% plusz egy részvény részesedést szerez a Rossi Biofuel Zrt-ben. A Rossi Biofuel közös vállalat új alaptőkéje hozzávetőleg 4,5 millió euró lesz. A tranzakció zárása három hónapon belül várható.

Az Európai Unió 2003/30/EC direktívája értelmében a tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy a piacaikon értékesített motorikus üzemanyag bioüzemanyag tartalma 2010-ig elérje az 5,75%-ot. Az EU országokban a kormányok különböző eszközökkel támogatják a bioüzemanyag programok megvalósulását. Magyarországon - az országgyűlés döntése értelmében - a bioüzemanyagok elterjedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés