Előfizetői tartalom

A bika "szarva" és a medve "mancsa"(Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy vajon miért hívják bika piacnak az emelkedést és medve piacnak az esést. A legtöbbet hallott magyarázat szerint a bika ellenségét szarvával felökleli, míg a medve mancsával lecsapja, ami hasonlatos az árfolyam emelkedéséhez és csökkenéséhez. Emellett a bika nekifutásból, hosszabb úton támad, a medve minimális idő alatt és úton intézi el ellenfelét. Nézzük, vajon tényleg fellelhetők-e ezek a jegyek a tőzsdén.

Első példának a híresen konzervatív, kiszámítható mozgású angol FTSE100 indexet választottam. Ez az index - bár jól hangzik - de valójában nem az angol hidegvér miatt nevezhető viszonylag konzervatívnak, hanem az őt alkotó nagy számú - 100 - átlagnál nagyobb kapitalizációjú egyedi részvénynek köszönhetően.A grafikon jelölései azt hiszem magukért beszélnek. Az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés