Előfizetői tartalom

Elmúlt a veszély! (Morgan Stanley részvénypiaci stratégia)

Portfolio
A harmadik negyedév első napjaiban a befektetési bankok sorra jelentetik meg ajánlott befektetési stratégiáikat, a múlt heti Lehman Brothers és a tegnapi Credit Suisse ajánlás után most a Morgan Stanley adott iránymutatást. Az elemzők szerint Európa részvénypiaca egyértelmű vétel, azonban azokat a szektorokat érdemes kerülni, melyek túlságosan kitettek az amerikai lakossági fogyasztás alakulásának. Az USA részvénypiacán szintén emelkedésre számítanak, a leginkább az élelmiszer-dohány, a biztosítás és az egészségügyi berendezés-gyártók érettek meg a felminősítésre.

Európa Teun Draaisma és Ronan Carr elemzők véleménye szerint az európai részvénypiacot most már egyértelműen venni érdemes, ugyanis a makro kockázatokat a piac már teljesen beárazta. Eladási jelzés az lehet, ha az USA gazdasága recesszióba fordul, az indikátorok közül az OECD leading indicators -t, a nem mezőgazdasági munkahelyek számának alakulását , a bérek növekedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés