Előfizetői tartalom

20 milliós autóval jársz? - Neked befellegzett...

Portfolio
A Gyurcsány-csomag keretében bejelentett 10,000 vagyonosodási vizsgálat során a revizorok minden esetben megbecsülik, hogy mekkora jövedelemre volt szüksége az adóalanynak ahhoz, hogy megszerezze látható vagyonát, például nyaralóját, autóját. Emellett arról is becslést készítenek, hogy az adott körülmények között mennyibe kerülhetett az adózó életvitele. Ezek összesítése után megnézik, hogy a bevallott és a becsült jövedelem alapján mekkora az adóhátralék, illetve hogy mekkora büntetést lesz kénytelen az adózó fizetni - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából. A mai napon végszavazásra bocsátandó törvénytervezet szerint az adózók ez év végéig önrevíziót nyújthatnak be, mellyel csökkenthetik a vizsgálat esélyét.

A vizsgálat alá vont személyeket kezdésként a Hivatal arra kötelezi, hogy nyilatkozzanak arról, hogy mikor milyen vagyont és mennyiért szereztek. Ezt követően a bevallottakat összehasonlítják a rendelkezésre álló adatokkal, melyeket földhivatali nyilvántartásokból, ingatlan adásvételi adatokból és gépjármű-nyilvántartásokból merítenek. APEH felszólítás esetén a bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés