Előfizetői tartalom

Olaj - nincs megállás?(Technikai Elemzés,BWM-Equitas)

Portfolio
Közel 5 hónapja született cikkünkben (Olaj - megnyugodhatunk? (Technikai elemzés,BWM-Equitas)) felhívtuk a figyelmet arra, hogy bár a csúcshoz képest közel 20%-kal csökkent az olaj ára, még bőven élő trendről beszélhettünk. Az idő az autósok legnagyobb bánatára visszaigazolta a tendenciát, hiszen a fontos mozgóátlagokról és a trendvonalról fordult a piac és már áprilisban új csúcsra szökött az árfolyam. Tegnap pedig beállította a minden idők legmagasabb záróárfolyamát a NYMEX-en, a mérvadó West Texas Intermediate.

Érdemes kicsit visszatekinteni az időben. Ilyet ritkán látunk: az árfolyam már-már Pavlovi reflexre emlékeztető módon pattan vissza a 200 napos mozgóátlag és a trendvonal szintjéről minden egyes korrekció után. Ha az egy hónapon belüli érintéseket nem számítjuk, akkor is az elmúlt bő két évben ez 7 alkalommal fordult elő. Nagyon stabil trend.Ugyanakkor az is jól kivehető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés