Előfizetői tartalom

"Nem szeretnénk átalakítani osztalékpolitikánkat" - beszélgetés Frank Odzuck, Zwack vezérigazgatóval

Portfolio
Illikvid, de stabil osztalékpapírnak számít a Zwack, a részvényesek az 1993-as tőzsdei bevezetés óta nagyot nem csalódhattak a budapesti székhelyű likőripari és kereskedelmi vállalatban. A társaság 1999 és 2004 között hat éven át 750 Ft-os részvényenkéni osztalékot fizetett, a márciusban zárult üzleti év után azonban ennél jóval magasabb, 950 Ft-os osztalékra számíthatnak a tulajdonosok. Az exportnövekedésbe invesztált tőkének köszönhetően középtávon számolhat-e egy magasabb osztalékpályával a piac, vagy inkább a költségoldalról jelentkező kockázati tényezőkre érdemes figyelniük a befektetőknek? A Portfolio.hu Frank Odzuck vezérigazgatóval beszélgetett a piaci trendekről, a társaság terveiről és jövőbeli kilátásairól. Részvényesi köszöntőjében Zwack Péter "tiszteletbeli magyarnak" nevezte a vezérigazgatót, akinek irányításával a megújulás képessége mellett őrizhette meg a cég a családi vállalat alapértékeit.

Exportlehetőségek, márkaépítés, beruházási tervek. Portfolio.hu: A stratégiai kommunikációban egyre fontosabb szerepet kap az exportorientáltság. Mi a pontos célja, milyen termékkört érint a külföldi piacok kiemelt szintű kezelése? Frank Odzuck: Azzal kezdeném, hogy export-törekvéseink ellenére a magyar piac változatlanul az elsőszámú stratégiai terület marad, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés