Előfizetői tartalom

Kelet-európában terjeszkedne a Lukoil

Portfolio
A negyedéves gyorsjelentés után a Lukoil vezérigazgatója nyilatkozott a vállalat terveiről és kilátásairól, amelyből kiderül, hogy a Lukoil 2008 után nagyobb akvizíciót tervez a közép-kelet európai régióban - írja a Concorde Call. A Lukoil leginkább olyan finomítók iránt érdeklődik, amelyek Oroszországból jutnak kőolajhoz. (Itt vélhetően elsősorban a NIS jöhet szóba.)

A Lukoil a tájékoztatóban úgy véli, hogy a lengyel PKN által megvásárolt Mazeikiu Nafta finomítóba nem fognak olajat szállítani. Az orosz olajtársaság vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Mazeikiu sokkal kevésbé profitabilis, mint a román, német vagy bulgár finomítók. A Lukoil a következő évben és azt követően az adószabályok változások miatt megemeli majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés