Előfizetői tartalom

Variálnak a házipénztár adóval: nagyobb bevétel=kisebb teher?

Portfolio
A gazdasági és informatikai bizottság elnöke, Puch László által benyújtott módosító javaslat alapján a kormány elképzelésekhez képest változnának a házipénztár adó szabályai. A javaslat szerint az adó alapja nem az adóévi napi átlagos készpénzállomány, csökkentve a napi átlagos készpénzforgalom kétszeresével, hanem az adóévi napi átlagos készpénzállomány csökkentve az árbevétel 0.5%-val lenne. A javaslat tehát nem veszi figyelembe a napi készpénzforgalom nagyságát, hanem egyértelműen a magas árbevétellel rendelkező cégeknek kedvez -derül ki a Napi Gazdaság cikkéből.

A javaslat egészen pontosan úgy szól, hogy az adó alapja a napi átlagos készpénzállomány, csökkentve az elismert pénzkészlettel lenne, ahol az elismert pénzkészlet új fogalom, az adóévi nettó árbevétel 0.5%-a, de legalább 100 ezer forint. Ez utóbbi kitétel azt jelenti, hogy 20 millió forint éves nettó árbevételig a cégeknek nem kellene fizetniük a 20%-os házipénztár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés