Előfizetői tartalom

A piac készen áll az emelkedésre

Portfolio
Kismértékű negatív elmozdulást mutattak a délelőtt során az európai indexek, annak ellenére, hogy az alapanyagorientált társaságok papírjai az Arcelor felvásárlás hatására száguldásba kezdtek. Az indexek lefele vették az irányt, miután az EKB egyik illetékese nyilatkozatában nem tartotta kizártnak a jövőbeli 50 bázispontos kamatemelés lehetőségét sem. Szakértők szerint a gazdasági növekedés lelassulása ugyan fékezheti a piacok emelkedését, de mivel szó sincs recesszióról, ezért a részvénypiac még mindig szép hozammal kecsegtető befektetés lehet.

A német DAX 0.2%-os, a francia CAC 40 0.2%-os, az angol FTSE 100 0.1%-os mínuszban áll. Piaci pletykák szerint a Shire részvényei felvásárlás célpontjaivá válhatnak, így a papírt spekulációtól hajtva venni kezdték a befektetők. A papír 2.3%-kal került feljebb. Az acélgyártók közül a Salzgitter 2.5%-ot, a Voestalpine pedig 1.8%-kal került feljebb. A Mittal ajánlatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés