Előfizetői tartalom

Várj az európai vételekkel, koncentrálj az USA-ra (Morgan Stanley)

Portfolio
Újabb véleményt jelentetett meg a Morgan Stanley (MS) az európai és az amerikai részvénypiacokról, melyben továbbra is ragaszkodnak ahhoz az állásponthoz, hogy a mostani leértékelődés mindössze egy korrekció és nem a medvepiac kezdete. Henry McVey és Teun Draaisma elemzők kifejtették azt is, hogy ettől függetlenül a piac Európában már kicsit túlságosan várja a korrekció végét, ami azonban még várathat magára, így a vételekkel érdemes lehet kivárni. Az USA részvényeket ezzel szemben már sokhelyütt igen attraktívnak tartják.

Mit érdemes venni az USA-ban?. A két véleményalkotó igen prudensen, egy felülvizsgálattal kezdi, ugyanis éppen két éve adtak először egy globális fókuszlistát, melynek részvényválasztási szempontjait is közzétették. Ennyi idő távlatából megállapítható, hogy a MS három kiválasztási elve közül az ármeghatározó helyzet és a meredeken emelkedő ROE alapján kiválasztott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés