Előfizetői tartalom

Kell-e házipénztár adót fizetned? - Most kiszámolhatod...

Portfolio
Mint ahogy az a Gyurcsány-csomag ismertetésekor kiderült, 2007. január elsejétől a cégeket újabb adó sújtja majd, nevezetesen a 20%-os mértékű házipénztár adó. Korábban bizonytalan volt, hogy mi lesz az alapja a cégek házipénztár vagyonának magánhasználatra történő felhasználását megakadályozni hivatott adónak, azonban a nyilvános törvénytervezetből világosan kiderülnek a részletek, melyeket az alábbiakban tekintünk át.

A javaslat szerint egy vállalkozás működéséhez indokolható pénztári állomány maximum a napi készpénzforgalom kétszerese, így az ezen felül eső összeget 20%-os adó sújtja 2007 január 1-től, melyet évente egyszer az adóévet követő 45 napon belül kell megállapítani és megfizetni és a társasági adóbevallásban kell bevallani. A bevétel az állami költségvetést illeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés