Előfizetői tartalom

Kövesd a trendet! - Mikor nem jó az MACD?(Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
"Be the MACDaddy" - így hirdeti magát a tengerentúlon az egyik erős piaci pozícióval rendelkező, de inkább kezdő spekulánsok kiszolgálására szakosodott online brókercég. Ezzel a kereskedési platformjának új, technikai elemzés eszközöket felvonultató részére utal. Nincs jobb bizonyíték arra, hogy mennyire megnőtt a technikai elemzés szerepe a kisbefektetők és spekulánsok döntéseiben. Az esetek többségében azonban sajnos háttérismeretek nélkül, divatos indikátorok és "csodaszerek" reményében vágnak neki a kereskedésnek. Így nem tudják, hogy az igazán jó részvények esetén az MACD nem használható túl jól.

Az MACD (Moving Average Convergence/Divergence) két mozgóátlag közötti különbséget mutatja, és gyakran ennek a vonalnak egy további mozgóátlagát is ábrázolja. A mozgóátlagok differenciája abszolút számokban kerül kiszámításra. Tehát ha az MACD értéke 5, akkor a két átlag közti aktuális különbség is 5 dollár, ha például amerikai piacon forgó részvényről beszélünk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés