Előfizetői tartalom

Van is baj, meg nem is! (Merrill Lynch)

Portfolio
Akármennyire is úgy tűnt, hogy csak egy kisebb korrekciónak lehetünk tanúi az elmúlt néhány hétben, a jelek egyre borúsabbak a jövőre nézve. A Merrill Lynch tegnap közzétette havi rendszeres alapkezelő felmérésének legfrissebb eredményeit, melyből kiderült, hogy a szakemberek egyre csökkentik globális növekedési kilátásaikat és amerikai részvényekbe menekítik tőkéjüket, mivel attól tartnak, hogy a világ jegybankjai egyöntetű kamatemelési ciklusba kezdenek - írja a MarketWatch.

A befektetési bank havi rendszerességgel készíti el alapkezelő felmérését, a májusi és a júniusi forduló lezárása között eltelt négy hétben a világ részvénypiacai mintegy 9%-ot zuhantak, melyből a fejlődő piacok 20%-os eséssel vették ki a részüket. Az USA mindeközben csak 4%-os, enyhébb csökkenést szenvedett el, ami alapján bizonyos mértékig logikusnak tűnnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés