Előfizetői tartalom

A bankadó megy, a HIPA marad

Portfolio
A köztudatba szerepelő 2%pont helyett akár 3-4% ponttal is emelkedhet a társasági adó mértéke, az adóemelést a kormányzat az egykulcsosság irányába tett lépésnek szánja - írja a Napi Gazdaság. Ugyanakkor e mellett felvetődött, hogy 2008-tól még se szűnjön meg a vállalakozások által nehezen viselt helyi iparűzési adó rendszere. A társasági adókulcs emelését és a HIPA kivezetését korábban még egy időben kívánták megtenni.

A társasági adóemelések kapcsán fontos, hogy állítólag megszűnne a mostani formájában a banki különadó. A kormányzat fejében eddig egységes adókulcsként a 20% szerepelt, amelyből az ÁFA ás a társasági adókulcs esetében úgy látszik, hogy megvalósul az elképzelés. Egységes adókulcsnak azonban ezt még nem neveznénk (csak indoknak a 20%-os értéknek), mivel rendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés