Előfizetői tartalom

Felkészülni az esésre? - Példák a hazai piacról (Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Az elmúlt hetekben tapasztalt, a világ főbb részvénypiacaira is kiterjedő esés különös kegyetlenséggel söpört végig, sok kellemetlenséget és adott esetben nagy veszteséget okozva a kisbefektetők nagy részének. Az esés előtt meredek rövidtávú emelkedő trend volt a jellemző, melyet kitörések és többéves vagy akár abszolút csúcsok is tarkítottak, és további kedvező kilátásnak nézhettünk elébe. A piac célja sokak szerint azonban a lehető legnagyobb fájdalmat okozni, ami úgy vélem jelen esetben sikerült is. Cikkünkben röviden áttekintjük hazai piaci példákon keresztül, mit lehet tenni abban az esetben, ha váratlanul és gyorsan jön az esés.

BUX: Március közepe óta látványos meredek trend alakult ki, az index szépen emelkedett felfele, és április végén sikerült új csúcsot ütnie. A kitörési pontot még áprilisban példásan visszatesztelte, majd ismét elrugaszkodott felfele, és hamarosan újabb csúcs következett. Minden adott volt a folytatáshoz, pozitív volt a kép, ennek ellenére nem várt fordulat következett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés