Előfizetői tartalom

Megvette a MOL a 10%-os állami pakettet - a vételár 22,005 Ft

Portfolio
Élt vételi opciójával a MOL, s a tavaly decemberi megállapodás alapján megvásárolta az ÁPV Rt.-nél lévő 10,898,525 darab MOL részvényt, ami a cég 10%-os tulajdonrészét testesíti meg. A bejelentés nem meglepetés, a minél korábbi lehívásra számítani lehetett. A vételár számításaink szerint 22,005 Ft volt, a részvények tulajdonjogának átruházására a tranzakció elszámolásakor kerül sor. Az ügylet értéke 240 mrd Ft.

A 2005-ös osztalékot a tranzakció nem befolyásolja, hiszen a tegnapi napon forogtak a papírok utoljára osztalék szelvénnyel, így ezen pakettre jutó osztalékot az állam megkapta. A tranzakció hatására a MOL menedzsment által kontrollált részesedés mértéke együttesen csaknem 24%-ot tesz ki, itt kell ugyanakkor megjegyezni, hogy a 10%-os, ÁPV Rt-től megvásárolt pakettet a MOL...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés