Előfizetői tartalom

Tovább menetel felfele az olaj ára - Bolívia bekeményít

Portfolio
A Brent hordónkénti ára a tegnapi kereskedés során 2%-körüli mértékben emelkedett. A befektetők a nigériában kiújuló erőszakos akciók, illetve Irán nyugati országokkal szembeni manőverezései miatt idegeskednek. A közelgő nyári benzinfogyasztási szezon, a nigériai termeléskiesés, az iráni feszültségek, illetve a Venezuela és Amerika között romló diplomáciai kapcsolatok mellé, az olaj árára pozitívan ható újabb tényező került. A bolíviai vezetés a venezuelai modellel analóg módon a külföldi társaságok kitermeléseit teljes mértékű kontroll alá szeretné vonni -írja a Marketwatch.

A múlt hét pénteki kereskedés során egy négy napja tartó csökkenö trend tört az olaj piacán, miután az ENSZ bejelentette, hogy Irán nem kíván velük együttműködni, ami szankciók bevezetését jelentheti a negyedik legynagyobb olajkitermelőre. Michael Fitzpatrick, a Firmat elemzője szerint az iráni nyilatkozatok azt sugallják, hogy az ország nem hisz abban, hogy a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés