Előfizetői tartalom

A kormány beszólt: csökkenjen a benzin ára!

Portfolio
A Reuters értesülései szerint a horvát kormány bejelentette, arra kérte az INA döntéshozóit, hogy számottevően csökkentsék a legszélesebb körben használt üzemanyag-típus árát. A háttérben az áll, hogy a politikusok ígéretével homlokegyenest ellentétben a MOL érdekeltségébe tartozó domináns olajcég nemrég árat emelt - nyilvánvalóan összhangban a világpiaci folyamatokkal.

Horvátország még évekkel ezelőtt nagymértékben liberalizálta olajpiacát, ugyanakkor indokolt esetben a kormány fenntartotta beleszólási jogát az árképzésbe. A korábbi megállapodás értelmében az ólommentes Super 95-ös benzin árának felső korlátját literenkénti 8 kunában határozták meg, az INA mostani, nem egyeztetett emelésével azonban az ár 8.49 kunára drágult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés