Előfizetői tartalom

Légicsapás Iránban? - elszállhat a benzin ára

Portfolio
Tovább fokozódik a politikai feszültség a közel-keleti régióban, ami az olaj árát a tavalyi csúcs közeli állapotba hajtotta. Úgy tűnik Irán nem kíván együttműködni az ENSZ Biztonsági Tanácsával, amit Mahmoud Ahmadinejad elnök legutóbbi bejelentése is alátámaszt, mely szerint az ország tovább folytatja a fejlesztéseket a nukleáris energia termeléséhez. Az ENSZ által adott egy hónapos határidő az urándúsítás felfüggesztésére nemsokára lejár, és ki tudja mi következik azután. Mindenesetre pletykák szerint az USA már tervezi egy esetleges légicsapás lehetőségét.

Már most olyan szinten vannak az olajárak, mint tavaly a csúcsszezonban, ami további aggodalmakra adhat okot. Nem lenne illő csak a politikai feszültségeket hibáztatni az áremelkedésekért, hiszen jól tudjuk, hogy a benzinkészletek is ludasak a dologban. Annak ellenére, hogy a nyersanyagkészletek már nyolcadik hete növekedni tudtak, a benzinkészletek március hónapban 6.2%-kal estek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés