Előfizetői tartalom

Lassú víz, partot mos...(Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Az egyik legnagyobb hazai Alapkezelő igazgatója mondta, hogy sok alap adott éves teljesítménye szinte törvényszerűen néhány naptól, pontosabban szólva az akkor hozott döntésektől függ, ezért az sem mindegy, hogy a kérdéses napon (amelyről természetesen előre nem tudhatjuk, hogy kritikus lesz-e), milyen lelkiállapotban van a portfolió menedzser, vagy ha nem befektetési alapról van szó: befektető, spekuláns...hívjuk aminek akarjuk. Az ok igen egyszerű: a nagy mozgások egy-egy időintervallumon belül rendszerint hirtelen, gyors ütemben, rövid idő alatt zajlanak le.

Akkor és ott pozícióban kell lenni, nincs mese. A nagy mozgások közti időszakban látszólag nem történik semmi, de ilyenkor a részvény (valamennyi érintett piaci szereplő) felkészül. Ekkor oldalazás jellemző, ahol jó esetben is csak apró jeleket kapunk a későbbi folyamatokról. Jó példát szolgáltat erre a Singapore Fund (SGF). A vállalat egy olyan befektetési holding, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés