Előfizetői tartalom

Swing Charting - Játék az idővel II. (Technikai elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
A megelőző cikkben olyan árfolyam ábrázolási és elemzési módszereket ismertettem, ahol az idő nem lineárisan, hanem az árfolyammozgás jelentősége alapján jelent meg. Ez jellemzően adott időszakon belüli új minimumot vagy maximumot jelent. A már említett Renko grafikontípuson kívül ehhez nagyon hasonló elven működik az ún. Point-and-Figure, vagy O-X diagramm. A látványos megjelenítéshez érdemes ismét összehasonlítani a hagyományos időábrázolású chart-tal.

A Nasdaq 100 indexének elmúlt közel két éve bár enyhén emelkedő trendet mutat, az időszakok nagy részében inkább oldalazást láthatunk, a kékkel bekarikázott részeken.Az O-X diagrammban X-el jelölik az emelkedő, O-val a csökkenő időszakokat. Az X-ek és O-k sorozatának az vethet véget, ha egy előre megadott értékkel a legmagasabb elért szint elleni mozgás következik, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés