Előfizetői tartalom

Jól jövedelmez az online tartalmak szolgáltatása

Portfolio
Átlagosan 100 dollárt költöttek az amerikai emberek a tavalyi évben online tartalmakhoz való hozzáférésre derül ki az Online Publisher Associatio legújabb felméréséből. A 2005-ös évben az online piac már 2 milliárd dolláros bevételt hozott a szolgáltatóknak, ami az előző évekhez képest rekordösszegnek számít. Akik folyamatosan nyomon követték az adatokat tudják, hogy már öt éve minden évben rekordösszegről szólnak a hírek, ami annyit jelent, hogy a piac egyenletesen, nagy ütemben fejlődik. Az összes internetezőnek eddig csak 12%-a ad ki pénzt online tartalmak megszerzésére, így megfelelő stratégia kiválasztásával még sok ember bevonható a piacra.

A legnagyobb növekést 38%-kal a szórakozás és életstílusról szóló tartalmak vásárlása produkálta. Az emberek a korábbi 413 millió dollár helyett már 574 milliót költöttek erre a szegmensre, ezzel letaszítva trónjáról a kapcsolatkereső tartalmakat, amikre 2005-ben 503 millió dollárnak megfelelő érdeklődő volt.Ahogy a számok mutatják a három top kategória az összes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés