Előfizetői tartalom

Kiszáll a Vodafone a japán piacról (2)

Portfolio
Helyi hírügynökségi tudósítások szerint megszületett a megállapodás Japánban a Vodafone és a Softbank között. A Vodafone megerősítette az információt, a vételár 8.9 milliárd font (15.5 milliárd USD), amelyből 6.8 milliárd fontot kap meg a mobilcég. A 6.8 milliárdból 6 milliárdot a cég osztalékként fizet ki a részvényeseknek.

A tárgyalások léte nem volt titok, mint ahogy az sem, hogy a Vodafone nem találta helyét a hagyományos mobil piacoknál technológiailag sokkal fejlettebb Japánban. Softbank és a Vodafone közötti megállapodást az gyorsíthatta fel, hogy állítólag tegnap egy kockázati tőkés csoport 15 milliárd dolláros ajánlatot adott a mobilcég japán egységére. A tranzakcióval 15 millió mobil...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés