Előfizetői tartalom

A meglepetés ezúttal elmaradt: várt alatt az OMV profitja is (2.)

Portfolio
Ezúttal elmaradt a meglepetés: a várakozásoktól kismértékben elmaradó üzemi és nettó profitot tett közzé ugyanis az OMV a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan. A cég egyszeri tételektől tisztított üzemi eredménye 25%-kal növekedett a kutatás termelési divíziónak köszönhetően, a finomítás-kereskedelem területén azonban a gyengülő iparági környezet következtében felére esett az eredmény. Mindezek következtében a részvények árfolyama 3%-os gyengülést mutat a mai kereskedésben a bécsi tőzsdén. A társaság az egy évvel korábbi dupláját, részvényeként 0.9 eurós osztalék javaslatot terjeszt a közgyűlés elé.

Az OMV tisztított üzemi eredménye 7.2, tisztított nettó profitja pedig 2%-kal maradt el a Reuters konszenzusában szereplő értékektől, a PKN-hez hasonló jelentős negatív meglepetésre tehát nem került sor, az OMV_től már-már megszokott pozitív meglepetés azonban ezúttal elmaradt. A nyers üzemi eredmény azonban mintegy 28%-kal múlta alul az elemzői várakozások átlagát. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés