Előfizetői tartalom

Terrorfenyegetések és a sorban álló vásárlók

Portfolio
Várhatóan a viszonylag magas olajárak ellenére sem dönt termelés csökkentésről az OPEC holnapi ülésén Bécsben, a döntéshozók a terrorista fenyegetésekre és egyéb fenyegető bizonytalansági tényezőkre hivatkozva juthatnak konszenzusra. Az olajárakkal arányosan alakuló benzinárak esetében mindez átmeneti könyebbséget jelenthet, a kutaknál sorban álló vásárlók azonban mindebből aligha érezhetnek bármit is.

Irán nukleáris ambíciói, a Nigériában dúló harcok valamint a terrorista fenyegetések és támadások fontos közel-keleti objektumok ellen egyaránt növelik a kínálattal kapcsolatos aggályokat. A legfrissebb adatok szerint az OPEC a maximális szinthez közeli, 29.8 millió hordónyi olajat hozott felszínre február minden egyes napján. A katari olajügyi miniszter szerint Bécsben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés