Előfizetői tartalom

40%-kal várt alatti PKN profit! - Most kell MOL-t venni?

Portfolio
A várakozásoktól jelentősen elmaradó negyedik negyedéves gyorsjelentést tett közzé a MOL lengyel szektortársa, a PKN ma reggel. A cég üzemi eredménye 42, nettó profitja pedig 39%-kal maradt el az elemzői konszenzustól, így várhatóan komolyabb mértékű árfolyam csökkenés lesz tapasztalható a mai kereskedésben. A MOL szempontjából megítélésünk szerint kedvező lehet a PKN vártnál gyengébb eredménye, hiszen ennek kapcsán a befektetők átsúlyozhatnak a magyar papírokba, mellyel szemben az elemzői kar egyre optimistább, elsősorban a kutatás-termelési divízió remek kilátásai, valamint az INA részesedés idei évre várt növelése következtében.

Nagyon gyenge eredmény. A PKN EBITDA szinten ugyan 10%-os növekedést tudott felmutatni, üzemi eredménye azonban 29, nettó profitja pedig 55%-kal maradt el az egy évvel korábbi hasonló időszak számaitól. A cég mind a downstream, mind pedig a vegyipari divízióban profit csökkenést volt kénytelen elszenvedni.A fentiek következtében a PKN éves gördülő üzemi eredménye 6 negyedév...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés