Előfizetői tartalom

Áramtalanítva a régió: egy CEZettül bődületes sztori

Portfolio
Egy esztendő alatt duplázódó árfolyam, sorozatosan, újabb magasságokba emelt célárfolyamok. A sztori nem véletlenül ismerős, hiszen a régió egyik sztárpapírja különleges figyelmet érdemel. Közép-Európa első számú közszolgáltató cége a kontinens tíz legnagyobbjának elit köréhez tartozik: a több mint 150 ezer alkalmazottat foglalkoztató CEZ Csoport piaci kapitalizációja immár átlépte a 20 milliárd dolláros szintet. A részvények árfolyama a tegnapi kereskedési napot újabb történelmi zárócsúcson fejezte be, egyszóval van oka az örömre a tulajdonosoknak, köztük a részvények mintegy kétharmadát birtokló cseh állami vagyonkezelőnek. Mibe nyúlhat bele, aki most vásárol? Milyen befektetési alternatívát kínál a cseh sztárpapír?

Mit tud a CEZ?. A vállalatcsoport az ipar és szolgáltatás számos területét fedi le: a legfrissebb éves jelentés alapján a csoport 97 vállalatban rendelkezett érdekeltséggel, a konszolidált pénzügyi kimutatásokban pedig 34 társaság szerepelt. A meghatározó tevékenység a villamos energia termelése, amelyhez a többségében barnaszén felhasználásával üzemelő szénerőművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés