Előfizetői tartalom

Egy romlott konzerv margójára - Globus nekrológ

Portfolio
"A tőzsde nem váltotta be a reményeket, így távozik a Globus a piacról" - hangzott el Temesfői Istvántól a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján. Az ok-okozati összefüggés talán fordított; ha nem tudunk úszni, akkor a strandon is a gyerekmedencét kell választani a biztonságos 30 cm-es mélységgel. A bevezető mondatot próbáljuk meg így elképzelni: "a vásárlók nem váltották be a hozzájuk fűzőt reményeket, mert távol- keleti termékeket vesznek, ezért a Globus beszünteti a konzervek árusítását..." Esetünkben többről van szó azonban mint csupán egy rosszul sikerült mondatról. Egy olyan történet ért véget, ahol a menedzsment megbukott, de tőkét kap és nagyon boldog, s mindemellett a részvényárfolyam alakulás a tisztességtelen piaci magatartás gyanújáról ordít. Vajon lesz felügyeleti vizsgálat? Nem tudjuk, csupán azt látjuk, hogy a magyar börze története ismét gazdagabb lett egy szégyenfolttal.

Jelen pillanatban nem célszerű mélyelemzést tartani a társaság közelmúltbeli teljesítményéről és a jövőbeli kilátásairól. Ezen vonatkozásban korábbi írásaink meglehetősen kimerítő információ tartalommal bírnak. A történet fonalát esszenciálisan megragadva a következőket érdemes kiemelni; adott egy társaság mely 2-3 hónapra sem tudja közelítő pontossággal sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés