Előfizetői tartalom

Egy gigantikus ajánlat az E.ON-tól - mi jöhet a MOL tranzakció után?

Portfolio
A nap hírét a hazánkban is jólismert német közszolgáltató óriásvállalat, az E.ON szolgáltatta, amely március végéig szerzi meg a MOL gázüzletágát. A készpénzben bővelkedő vállalat felvásárlási ajánlatot tett a spanyol Endesa részvényeire. Piaci kapitalizáció alapján a kontinens másodikja szerezhet többségi részesedést az ötödik számú szereplőben, így hatalmas mammutvállalat, a világ vezető árampiaci és gázipari szereplője jöhet létre.

Egy gigantikus ajánlat. A 27.5 eurós részvényenkénti árral számolva a készpénzes vételi ajánlat értéke 29.1 milliárd eurónyi, a tranzakció teljes értéke azonban meghaladja az 55 milliárd eurót. A részvényesek azonban csak akkor reménykedhetnek a kifizetésben, ha az ajánlat eredményeként a német óriás többségi, azaz 50% feletti tulajdonrészt szerezne a spanyol társaságban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés