Előfizetői tartalom

Graphisoft: optimista kilátások 2006-ra, de...

Portfolio
A meglehetősen alacsony elemszámú konszenzusnál 30%-kal gyengébb üzemi és 13%-kal kisebb nettó eredményt ért el a Graphisoft a negyedik negyedévben. A társaság azonban jelentős bevétel növekedést tervez az idei évre vonatkozóan, az új üzletág azonban várhatóan az idei évben sem termel majd nyereség. A gyorsjelentés nagy vonalakban: - várt feletti bevétel, de konszenzustól elmaradó üzemi- és nettó profit; - a harmadik negyedévihez képest duplázódó árbevétel a Construction üzletágban... - ...de ezzel együtt több mint 1 m euró üzemi veszteség ebben a divízióban; - jelentős bevétel és profit az ingatlan hasznosítás terén; - a szoftver- és ingatlan fejlesztéseknek köszönhetően növekvő költségek; - optimista kilátások 2006-ra, de... - ...a Construction divízió várhatóan idén sem termel még profitot. A gyorsjelentés hatására árfolyam csökkenést várunk, elsősorban amiatt, mert egyes piaci szereplők az elmúlt időszak jelentősebb növekedése után realizálhatják nyereségüket a várt alatti profitot látva. Az árfolyam további alakulását azonban várhatóan elsősorban az ingatlan üzletág leválasztásával kapcsolatos lépés határozza majd meg.

Várt alatt. Míg a társaság árbevétele jelentős mértékben felülmúlta a szakértők várakozásait, addig az üzemi és nettó soron csalódást okozott a cég. A tény adatok konszenzussal való összevetése során azonban felhívjuk a figyelmet az alacsony elemzői lefedettségre!Igen kedvezően alakult a társaság árbevétele, hiszen azon kívül, hogy felülteljesítette a várakozásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés