Előfizetői tartalom

Politika kontra időjárás

Portfolio
A Nemzetközi Energia Ügynökség jelentése szerint, az idén az új kapacitások kihasználásával az olajkitermelő országok a készletek oly mértékű napi bővülését érhetik el, amellyel képesek lesznek meghaladni a feléjük támasztott napi keresletet. Kiderül a jelentésből, hogy a politika mellett, az időjárás hasonló mértékben van befolyással a piaci árfolyamokra, pláne most, hogy a múlt héten az iráni olajipari miniszter bejelentette,hogy nem szüneteltetik az olajexportot.

A Merrill Lynch olajipari részvénystratégájától megtudhattuk, hogy az árfolyamok esését, az enyhe amerikai télnek köszönhetjük, és a 2006-os előrejelzésében ő is a olajkészletek, keresletnél nagyobb ütemű növekedésére számít. A megkérdezett 56 elemző közül 24 az olajárak csökkenésére számít, 19 közülük az árak gyarapodását jelezte előre, és 13-an nem számítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés