Előfizetői tartalom

Vodafone, a globális lúzer?

Portfolio
Az elmúlt egy hétben gyakorlatilag - kis túlzással - a világ legnagyobb vesztesének állította be a nemzetközi sajtó a Vodafone-t. A mobil távközlési óriás ezt a nem éppen megtisztelő címet az egyes értelmezések szerint teljesen félresiklott stratégiájával vívta ki magának, talán nem is teljesen alaptalanul. A szép reményekkel induló társaságnak talán az egyetlen mázlija az volt, hogy jó iparágban tevékenykedett. A cím lehet, hogy túlzás, de nem ez a lényeg, a világot körbejárta a Vodafone globális stratégiájának bírálata.

bigger is better?. Az egy dolog, hogy az árfolyam alakulása igazából nem örvendeztette meg a befektetőket, de hiba itt nem az utolsó pár hónapban van. A "bigger is better" stratégia oda vezetett, hogy miközben a részvényesek összesen 101.6 milliárd fontot raktak a cégbe és 7.8 milliárdnyi osztalékot kaptak vissza, a társaság piaci kapitalizációja jelenleg 74 milliárd font....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés