Előfizetői tartalom

Hová tűnt a profit? - A kormány tette rá a kezét... (Zuhanórepülésben a Google)

Portfolio
Tegnap este olyasmi történt, amire még nem volt példa a történelemben. Az eddig csak sztárrészvényként aposztrofált Google tőzsdei élete során első alkalommal alulteljesítette az elemzői várakozásokat, melyre az árfolyam a kialakult pánik közepette 20%-ot esett. A kurzus aztán a menedzsment kommentárjainak (mely szerint a profit csakis a vártnál nagyobb effektív adókulcs miatt maradt el a várakozásoktól), illetve az elemzők első reakcióinak hatására valamelyest visszakorrigált, de a zárás utáni kereskedést így is 12%-os mínuszban zárták a papírok.

Az elmúlt néhány hét - pörögtek az események. 2006 januárjának első napjaiban még látszólag "minden rendben volt", a Google árfolyama a szokásos megállíthatatlan "lendülettel" száguldott felfelé és néhány napon belül elérte a 475 dolláros történelmi csúcsot. Ekkorra azonban rendkívül felerősödtek az úgynevezett klikkelési csalásokról szóló hangok, melyek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés