Előfizetői tartalom

Fordult a kocka decemberben - Megverte a T-Mobile a Vodafone-t

Portfolio
Nem hozott meglepetést a 4. negyedév sem a magyar mobilpiacon. Az előfizetői statisztikák területén a szokásos decemberi megugrás kivételével nem volt tapasztalható jelentős aktivitás. A piac nem fordult ki önmagából. Bár a 246 ezer fős előfizető létszámbővülés és ezen belül a 178 ezer decemberi növekedés nem tekinthető alacsonynak az éves kumulált 593 ezres bővülés függvényében, ne felejtsük el, hogy 2004 decemberében még 200 ezer felett volt a növekedés. A csökkenő ütemű növekedés nem meglepő, a piac már telített, új előfizetők már nincsenek, legfeljebb duplikált SIM kártyák.

A csökkenő ütemi növekedés mellett a 4. negyedévben sem tört meg az a trend, hogy a T-Mobile és a PGSM folyamatosan veszt piaci részesedéséből, miközben a Vodafone folyamatosan nyer.A 4. negyedévben a 99 ezres T-Mobile és a 15 ezres PGSM növekedés mellett a Vodafone 132 ezer fővel bővítette ügyfelei körét. Ezen belül decemberben a Vodafone-t megelőzte a T-Mobile, 2005-ben másodszor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés