FONTOS Döbbenetes zuhanás: így semmisült meg a lakáspiac másfél évtizeddel ezelőtt
 
Előfizetői tartalom

Bollinger - Hogyan is használjuk? (Technikai elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Múlt héten a sokak számára ismerősen csengő Bollinger Bands szélességének (amely önálló indikátorként is megállja a helyét) ismertetésével és a hazai tapasztalatokkal foglalkoztam. Érdemes azonban magát a Bollinger szalagokat és az árfolyam ehhez tartozó elhelyezkedését is áttanulmányozni, egyrészt mert több kérés érkezett erről, másrészt mint a múlt heti cikkben is jeleztem, mivel a BB szélességet a szórás adja meg, kizárólag önmagában való használata kevéssé indokolható.

A Bollinger szalagok képletét múlt heti cikkünkben ismertettem. A legfontosabb kérdés az indikátor használata előtt az, hogy a Bollinger Bands-nél milyen időtávú mozgóátlagot és szórás szorzót használjunk. Ez sok próbálkozást, tesztelést, és - ne legyenek illúzióink - későbbi kiigazítást kíván. Piaconként és instrumentumonként egyaránt. Amennyiben a Bollinger...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés