Előfizetői tartalom

MOL: Lukoil vétel híre és cáfolata

Portfolio
Ismét egy orosz cég felvásárlási céltáblájára került a MOL. Ezúttal az érdeklődő nem a Gazrpom, hanem a Lukoil. A hírt majd annak gyors cáfolatát az orosz sajtó, a Vedomoszty nevezetű lap produkálta az MTI tudósítása szerint. A téves következtetésre az adott okot, hogy a Lukoil vezetése egy kelet-európai részesedés megszerzését sejtette, melyből egy újságíró a MOL-ra következtetett azonnal. A Lukoil azonban hamar megcáfolta, hogy részesedést vásárolt volna a magyar olajcégben.

A közép-európai olajszektor konszolidációjának első köre lezárult. Néhány kisebb társaság értékesítése még napirenden van, de nagyságrendi változások a három vezető olajcég, a MOL, az osztrák OMV és a lengyel PKN között már nem várható. Az iparági koncentráció következő lépése vagy az említett három cég (részleges) tulajdonosi összekapcsolódását, vagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés