Előfizetői tartalom

Kemény tárgyalások a háttérben: március végén zárul a gázüzletág eladása

Portfolio
A mai bejelentés szerint a MOL és az E.ON-Ruhrgas International megállapodtak, hogy a gáztranzakció zárása 2006. március 31-én történik meg. Az elmúlt napokban már hasonló információk keringtek a piacon, amelyek valószínűtlenné tették a korábban várt január végi zárást, és megerősítették, hogy az E.On kemény tárgyalásokat folytat a magyar olaj- és gázipari társasággal az üzlet részleteiről.

Mint ismeretes, a MOL és az ERI 2004. novemberben kötött megállapodást a MOL Földgázellátó Rt.-ben ("Kereskedelem") és a MOL Földgáztároló Rt.-ben ("Tárolás") lévő 75% mínusz egy részvény részesedések, valamint a Panrusgáz Magyar-Orosz Gázipari Rt.-ben ("Panrusgáz") meglévő 50%-os részesedés eladásáról. Ez utóbbi értékesítéshez még szükséges a Panrusgáz többi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés