Előfizetői tartalom

Sajt, szalámi, ingatlan... (TOP10 story - 5.)

Portfolio
Miközben 2005 az OTP Bank számára nem az igazán jelentős akvizíciók éve volt, addig a bank elnök-vezérigazgatója szépen gyarapodott. Az év végén egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy Csányi Sándor akkor sem halna éhen, ha Magyarország hirtelen visszasüllyedne a klasszikus árucsere korszakába. A bankvezér saját (díjnyertes) borát kortyolgathatja, ha nem akar saját tejet inni. A Pick szalámi mellé kerül trappista sajt is az asztalra. Már csak egy pékség kellene. Az nincs, helyette ott van a Trigránit és egy köztéri hirdetőcég... 2005-ben azért nem minden jött össze, a Budapest Airportért folyó harcból hamar kiesett a Csányi Sándor nevével is fémjelzett konzorcium, talán vigasztalja egy kicsit, hogy a Corvinus Egyetem díszpolgára lett.

2005 TOP story-jai közé nem véletlenül kívánkozott be Csányi Sándor. A bankvezér megcsillantotta vagyonát kilépve a bankári lét megközelíthetetlenségéből. Az üzletember egész birodalmat épített ki, a Sole és az Új-Mizo összeolvasztásával tejpiaci részesedése 31.7%-ra emelkedett, ezzel magasan piacvezetővé vált. Volt egy kis árnyoldala is a cégegyesítésnek, a pécsi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés