Előfizetői tartalom

Akvizíció után, akvizíció előtt? - Beszélgetés Kisbenedek Péterrel (Erste Bank)

Portfolio
Az idei évben 50%-kal teljesítheti felül eredeti eredménytervét az Erste Bank Magyarországon, 2006-ban 20%-kal bővülhet az eredmény. Kisbenedek Péterrel, az Erste Bank elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk. A bankár sikerként értékeli a Postabank akvizíciót, ugyanakkor reális akvizíciós célpont hiányában az autonóm növekedés híve a továbbiakban. A szakember nem zárja ki, hogy a következő 3 évben a TOP7 bankból két bank kiessen, miközben a közepes bankoknak már nincs meg az esélyük a felemelkedésre. Kisbenedek Péter a legfrissebb adatok alapján képesnek érzi a Magyar Postát, hogy 5%-os piaci részesedést érjen el a lakossági piacon, amely nagyban hozzásegítheti az Erste Bankot a megcélzott 20%-os piaci részesedés eléréséhez.

Az integráció tapasztalatai. Portfolio.hu: Két évvel ezelőtt az Erste Bank sokak által rendkívül magas árnak tartott 101 milliárd forintért vásárolta meg a Postabankot. Visszaigazolásra került az akvizíció sikere? Visszamenőleg hogy lehet értékelni a bank árazását? Kisbenedek Péter: A szakma különböző képviselői, a befektetők egy része erős kétségének adott hangot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés