Előfizetői tartalom

Globus: vége a kukoricázásnak?

Portfolio
2004 májusa óta 1,000 Ft feletti árfolyamszintről nyílegyenes mélyrepülést mutat a Globus árfolyama, a tendencia az illikvid papíroknál felgyorsult az utolsó profit adatok publikálása óta. A társaság gazdálkodási nehézségei immár nem csupán részvényesi, hanem hitelezői oldalon is komoly problémákat okozhatnak. Felmerül a kérdés, hogy a Globus fizetésképtelenné válhat-e és ismét kibontakozhat-e egy olyan történet, melyben a bankok hiteleiket kénytelenek lesznek részesedéssé konvertálni. Eljött annak az ideje is, hogy a könyvvizsgáló felelőssége szintén bekerüljön a vizsgált kérdések közé.

A problémák gyökere. A Globus a Német Fejlesztési Banktól (DEG) kapott tőke és hitelek segítségével a 2000-es évek elején egy sikeres növekedési pályát épített fel akvizíciók útján. A folyamatos eredménynövekedésben megnyilvánuló sikerek egészen 2003. végéig tartottak. 2004 azonban gyökeres fordulatot hozott. Az EU csatlakozás révén és az olcsó távol-keleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés