Előfizetői tartalom

Tovább folytatódhat a gyengélkedés (Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
A hazai index alulteljesítése egyre szembetűnőbb főként az orosz (RTS), lengyel (WIG20) illetve cseh (PX50) régióbeli indexekhez viszonyítva, azonban a nyugat-európai piacokhoz képest is jelentős lemaradást könyvelhetünk el. A 2005 nagy részében tapasztalt optimizmus mára egyre inkább feledésbe merül, és fokozott pesszimizmus veszi át a helyét. Úgy tűnik a külföldi tőke, más régióbeli piacokra vándorol. A jelenlegi hangulat alapján, nem túl kedvezőek a kilátások, 2006 eleje várhatóan esést tartogat, és a 20500 pontos, 20200 pontos, illetve a 19500 pontos jelentősebb támaszok törésével könnyen új lokális mélypontot formálhat az index. Jelenleg ez a legvalószínűbb forgatókönyv, a parkett azonban sokszor megtréfálja a befektetőket, így érdemes azt is megemlíteni, hogy 22000 pont fölött tartós emelkedés is kialakulhat.

BUX: Unalmas kereskedés jellemezte tegnap a piacot. Az index a 20700 pontos támasz felett zárt doji gyertyaformációval, mely rövidtávon fordulatra utal. Enyhe emelkedésre számíthatunk a hét utolsó napján, a 21000 pontos ellenállás lehet elérhető, a szint áttörése azonban nem valószínű. Komolyabb elmozdulásra az idén már nem számítunk, az év utolsó heteiben tovább folytatódhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés