Előfizetői tartalom

Harc a litván finomítóért

Portfolio
Összesen 4 érdeklődő tett ajánlatot a litván Mazeikiu Nafta olajcég 53.7%-os pakettjére, melyet az orosz Jukosz szeretne értékesíteni. A korábbi hírek szerint a 4 ajánlattevőből a PKN és a kazah KazMunaiGaz maradt versenyben, a litván gazdasági miniszter szerint azonban az orosz Lukoil és a szintén orosz TNK-BP is esélyes még, ha megemelik vételi ajánlatuk összegét.

A Jukosz nem rejti véka alá, hogy a legfontosabb tényező számára az ár, a társaságban 40.7%-os részesedéssel bíró litván állam azonban megvétózhatja a Jukosz döntését. A PKN és a KazMunaiGaz a jövő hónapban kezdi meg a tárgyalásokat a Jukosszal, elképzelhető azonban, hogy a korábbi 2 versenyzővel is meg kell még küzdeniük. Egyes hírforrások szerint a kazah cég 1.2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés