Előfizetői tartalom

Csillagok, csillagok... - Felkaptuk a fejünket a meglepetésekre! (európai részvénypiacok 2006)

Portfolio
Miközben a magyar tőzsde teljesítménye egyre inkább kezd kiábrándítóvá válni, irigykedve figyeljük a nyugat-európai piacokon tapasztalható ralit. Itthon az EPS várakozások már csak elvétve egy-egy cég esetében emelkednek, közben Európa egyre nagyobb meglepetéseket okoz. Most jött el az ideje, hogy külföldi piacokra meneküljünk, vagy Európa is komoly korrekció elé néz? Alábbi fejlett piaci kitekintésünkben az Egyesült Államok, valamint Nyugat-Európa részvénypiaci kilátásait, illetve ezekhez kapcsolódó kockázatokat mutatjuk be.

Európa raliban, USA lemaradóban. Amint az az alábbi ábrán kitűnően látszik, az amerikai és az európai részvénypiac teljesítménye jelentősen elvált egymástól az elmúlt időszakban, hiszen míg a Stoxx 600 az elmúlt egy évben 22%-os hozamot biztosított, addig az S&P500 mindössze 5-6%-os emelkedéssel örvendeztette meg a vevőket. Történt mindez annak ellenére, hogy a korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés