Előfizetői tartalom

Magyarország élen jár a szoftverkalózkodás elleni harcban

Portfolio
[HWSW] A szoftverkalózkodás egyre inkább köthető a szervezett bűnözői csoportokhoz, amelyek egyes országokban legálisan folytatják tevékenységüket. A Business Software Alliance (BSA) megbízásából az IDC által készített kutatás szerint a világszerte üzleti célra használt szoftverek 35 százaléka illegális, ez 1 százalékponttal alacsonyabb arány mint tavaly.

Valóságos gazdasági hatás A kalózkodás elleni harc az utóbbi években látványos eredményeket hozott, 1992-ben az Európában használt szoftvereknek még közel 80 százaléka nem volt jogtiszta. Beth Scott, a BSA európai vezetője mindazonáltal hozzáteszi, hogy a 35 százalékos arány még mindig hússzorosa annak, amennyi veszteséget a bolti lopások okoznak az üzleteknek. Scott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés